Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca este nevoita sa amane convocarea Comitetului de Analiza Tehnica (CAT) pentru proiectul de la Rosia Montana, pe care intentiona sa o faca pentru vineri, pe motiv ca institutia va primi vizita unor experti ai CE, informeaza Mediafax.

"Ma vad nevoita sa aman convocarea CAT. Intentionam ca vineri sa aiba loc aceasta sedinta, insa acum trebuie sa ne concentram pentru altceva: luni vin la Bucuresti expertii Comisiei Europene pentru a verifica modul in care ne-am indeplinit sarcinile pe chestiunile pentru care suntem subiect de infringement. Mai intai vom discuta despre chestiunile legate de directive si implementarea lor la nivel national, iar catre sfarsitul lunii, cu o alta echipa de la CE, vom discuta despre certificatele de emisii, un alt subiect la care suntem cam in urma", a declarat Rovana Plumb.

Aceasta a tinut sa precizeze ca, in acest context, sedinta CAT pentru Rosia Montana se va amana catre sfarsitul lunii mai sau chiar pentru o zi de la inceputul lunii iunie.

"Nu va pot spune o data exacta, dar va anunt ca imediat ce terminam cu expertii CE ne ocupam de acest subiect extrem de important de pe agenda publica", a spus Rovana Plumb.

Marti, Rovana Plumb anunta ca intentioneaza sa convoace, vineri, o sedinta a Comitetului de Analiza Tehnica pentru proiectul Rosia Montana in care sa fie discutate concluziile din auditul juristilor referitoare la intreruperea procedurii de evaluare ca urmare a anularii unor planuri de urbanism.

Saptamana trecuta, Rovana Plumb declara ca nu a primit auditul prin care juristii recomanda oprirea analizei proiectului de la Rosia Montana in lipsa unor planuri de urbanism valabile, fiind contrazisa atunci de fostul titular al portofoliului, Korodi Attila, care afirma ca i l-a predat.

Marti, Rovana Plumb a declarat ca a gasit respectivul document, si a luat la cunostinta continutul lui.

"Am gasit acel document botezat de presa audit, am cunostinta de continutul lui, insa nu a fost luata vreo decizie in legatura cu opiniile juristilor. Voi convoca o sedinta a CAT-ului in care vor fi discutate aceste puncte de vedere si acolo va fi luata o decizie", declara ministrul Mediului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Granturi de 200.000 EUR pentru producția de materiale sanitare
Setari Cookie-uri