Nu avem motive sa punem o taxa pe niste autostrazi pe care le facem din bani europeni

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat la Alba Iulia, ca ministerul pe care il conduce "nu are motive" sa introduca o taxa pe autostrazile care sunt realizate din bani europeni, cu o contributie mica de la bugetul de stat, scrie Mediafax.

Intrebat daca Ministerul Transporturilor intentioneaza sa introduca in viitor o taxa dupa finalizarea autostrazilor aflate in executie, Ovidiu Silaghi a raspuns ca ministerul "nu are motive" sa faca acest lucru deoarece acestea sunt realizate cu bani europeni si cu o contributie mica de la bugetul de stat.

"Nu avem motive sa punem o taxa pe niste autostrazi pe care le facem din bani europeni cu o contributie mica de la bugetul de stat. Chiar nu avem motive. Motive am putea avea eventual la Autostrada Bechtel, dar nici acolo nu o sa aplicam pentru ca ar fi o discriminarea ca pe portiunea de autostrada facuta pe bani europeni sa nu punem taxa, iar pe aceasta portiune sa punem taxa", a afirmat Silaghi.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, s-a aflat intr-o vizita in judetul Alba, el inspectand santierul lotului 1 al Autostrazii Orastie - Sibiu.
El a discutat cu reprezentantii firmei de constructii implicate in proiect, care i-au prezenta stadiul lucrarilor.

Lotul 1 al Autostrazii Orastie - Sibiu are o lungime de peste 24 de kilometric si este realizata de Strabag. Valoarea investitiei este de peste 166 milioane de euro.

Sursa foto: CNADNR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri