Guvernul vrea sa limiteze salariile personalului din companiile de stat

Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, un proiect de lege care limiteaza salariile personalului din cadrul unor companii de stat, documentul fiind deja inclus pe agenda reuniunii, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar.

El a criticat in acest context faptul ca tatal Robertei Anastase incaseaza din postul de consilier la Conpet un salariu lunar de de 320 milioane lei vechi.

La finalul anului trecut, Executivul a decis sa prelungeasca si pentru acest an perioada de plafonare a indemnizatiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneratiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta pe intregul an 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri