Ponta: Am mostenit "bombe" precum Oltchim si Hidroelectrica

Guvernul a mostenit adevarate "bombe" economice, precum situatia Oltchim sau a Hidroelectrica, si are obligatia sa le rezolve prin eliminarea coruptiei politice si a avantajelor materiale de care beneficiaza cei implicati in operatiuni de fraudare a banilor publici, a afirmat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a cerut, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, sa fie gasite solutii pentru rezolvarea "problemelor mostenite", mentionand in acest sens situatia de la Oltchim sau Hidroelectrica.

"Trebuie sa gestionam toate problemele pe care le-am mostenit, inclusiv de natura economica. Stiu situatia foarte grea de la Oltchim, si sper sa facem tot ceea ce tine de noi pentru a gasi solutii, si situatia de la Hidroelectrica. Am mostenit o multime de bombe si este obligatia si dreptul nostru, in baza mandatului legitim pe care l-am primit in urma cu zece zile, de a gestiona aceste situatii dificile si de a trece peste ele impreuna, facand insa ceea ce fostele guverne nu faceau: in primul rand sa explicam cum sta situatia, in al doilea rand sa avem o abordare profesionista si in al treilea rand sa inlaturam orice fel de interes economic, coruptie politica si avantaje materiale pentru cei care se aflau implicati in acest tip de operatiuni, de fraudare practic a intereselor publice si a banului public", a afirmat Ponta.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, a introdus la finele saptamanii trecute o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti, iar instanta a stabilit primul termen de judecata pentru miercuri, 20 iunie.

Seful CA al companiei, Remus Vulpescu, justifica cererea de intrare in insolventa prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor.

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat cu patru trepte ratingul Hidroelectrica, de la "Ba1" la "B2", dupa ce compania si-a cerut insolventa, si a atribuit perspectiva negativa, avertizand ca ar putea urma o noua retrogradare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri