Ministerul Economiei va gestiona pachetul de actiuni detinut la stat la compania farmaceutica, de 84,7% din capitalul social.

Guvernul arata ca Sanevit trebuie eficientizata cat mai urgent, in acord cu recomandarile Fondului Monetar International (FMI) de privatizare sau vanzare a unor pachete de actiuni la companii de stat.

Deschisa in 1995, Sanevit a fost prima fabrica din tara producatoare de seringi si ace medicale de unica folosinta. Fabrica are o capacitate de productie anuala de 200 de milioane seringi de unica folosinta si de peste 500 de milioane ace medicale.

Citeste si:

In urma cu trei ani, Ministerul Sanatatii a numit un administrator special la Sanevit Arad, fabrica neputand efectua plati catre furnizori intrucat avea conturile blocate din cauza problemelor financiare. Si in 2002 societatea a intrat in blocaj financiar, fiind in imposibilitatea de a-si achita datoriile catre furnizorii de materii prime si servicii.

Sanevit se afla pe lista companiilor ale caror pierderi trebuie incluse in deficitul bugetar, conform intelegerii cu FMI.