Compania germana Biogas Nord va construi pentru un grup de investitori o centrala pe biogaz cu o putere de 3 MW in judetul Satu Mare, valoarea contractului fiind de 6,6 milioane de euro.

Centrala urmeaza sa fie data in folosinta la sfarsitul acestui an sau la la inceputul anului urmator, se arata intr-un comunicat al Biogas.

Compania germana a decis sa investeasca in proiect si va primi o participatie de 30% in vehiculul special infiintat pentru dezvoltarea proiectului, conform Mediafax.

"Suntem incantati sa incepem constructia acestui proiect de 3 MW, una dintre cele mai mari centrale (pe biogaz, n.r.) din Romania. Intentionam sa ne extindem activitatile de marketing si vanzari in Romania pe termen mediu si lung", a declarat Razvan Serachitopol, country manager pentru Romania al Biogas Nord.

Compania germana este specializata in centrale pe biogaz predate la cheie. Infiintata in 2000, Biogas a construit pana in prezent peste 350 de astfel de unitati in tari precum Germania, Belgia, Cehia, Olanda, Romania, SUA, Italia, Cuba sau Letonia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.