Preluarea de catre Primaria Capitalei a Metrorex se afla in acest moment in faza de discutii si analiza, fiind vizata in special componenta economica, pentru a nu fi periclitate investitiile viitoare ale operatorului retelei de metrou, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, citat de Mediafax.
"Preluarea de catre Primaria Capitalei a Metrorex este in acest moment in faza de discutii si analiza, nu numai a partilor administrative care ar putea fi impactate, dar mai ales a partii economice pe care MTI, dar mai ales Primaria vor trebui sa o analizeze, astfel incat sa nu se pericliteze investitiile viitoare ale Primariei Municipiului Bucuresti, versus grad de indatorare pe care si-l poate asuma Consiliul Local Bucuresti in conformitate cu prevederile legale. In mod categoric, MTI urmareste interesul bunei functionalitati a Metrorex, care a fost, este si va ramane o institutie in slujba cetateanului", a spus ministrul.

Silaghi a afirmat ca institutia pe care o conduce, prin Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB), a dezvoltat deja Strategia privind transportul in Bucuresti si zonele adiacente, urmand ca in perioada imediat urmatoare, impreuna cu Primaria Capitalei, sa se definitiveze activitatile comune pe care fiecare dintre parti sa si le duca la indeplinire, odata cu alocarea bugetara viitoare.

"Mentionam ca AMTB a fost preluata fara buget, fiind institutie creata pe hartie", a spus Silaghi.

Trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor in subordinea Primariei Capitalei a fost anuntata miercuri de premierul Victor Ponta. El a spus ca operatiunea va fi aprobata de Guvern in perioada urmatoare.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, pentru Mediafax, ca preluarea Metrorex este un proces complex si totodata firesc, pentru a exista si in Bucuresti, ca in toate marile capitale europene, o singura autoritate care sa gestioneze un sistem de transport public integrat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri