Metrorex are un nou director general dupa ce Aurel Radu, fostul sef al companiei, si-a dat demisia ca urmare a unor discutii cu ministrul Transporturilor. Conducerea Metrorex a fost astfel preluata temporat de Catalin Homor, de directorul de Investitii si Achizitii Publice al administratorului retelei de metrou.

"Membrii Adunarii Generale a Actionarilor din cadrul Societatii Comerciale de Transport cu Metroul Bucuresti Metrorex SA au luat act de renuntarea la contractul de mandat pentru functia de director general a domnului Aurel Radu. Demisia acestuia este urmarea discutiilor recente avute cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus", a anuntat Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Ministerul nu a comunicat motivele demisiei.

Presa a relatat ca procurorii DNA au facut recent perchezitii la Metrorex, fiind suspectate fapte de coruptie in cazul licitatiei prin care compania vrea sa cumpere peste 50 de trenuri de metrou, si ca din alte vagoane, cumparate deja, cad suruburi si lipsesc piese, situatia fiind si in atentia SRI.

Totodata, compania a generat proteste din partea calatorilor dupa ce a anuntat ca vrea sa majoreze tarifele la sfarsitul lunii martie si sa elimine abonamentul de 62 de calatorii, pregatind totodata cheltuieli mai mari cu bonusurile angajatilor si contractul de mandat al directorilor. Aurel Radu conduce Metrorex din anul 2012.

Citeste si:
BMW Group Romania are un nou CEO
BMW Group Romania are un nou CEO

Metrorex, companie de transport care vrea sa majoreze tarifele la sfarsitul acestei luni si sa elimine abonamentul de 62 calatorii, pastrand abonamentul lunar nelimitat, mai scump, generand proteste, a pregatit pentru acest an cheltuieli mai mari cu bonusurile angajatilor si contractul de mandat al directorilor.

Conform bugetului de venituri si cheltuieli pe acest an al companiei, aprobat de Guvern si publicat luni in Monitorul Oficial, numarul de angajati prognozat pentru finele anului va scadea usor, la 4.218 persoane de la 4.224 la finele anului trecut, dar vor creste cheltuielile cu salariile (de la 207,1 milioane lei la 211,6 milioane lei) si bonusurile acestora (de la 12,3 milioane lei la 14,6 milioane lei).

Si castigul mediu lunar pe salariat a fost estimat in crestere, de la 4.439 lei la 4.537 lei. Cheltuieli mai mari au fost calculate si pentru contractul de mandat al conducerii, de la 513.000 lei la 713.000 lei. Veniturile si cheltuielile totale au fost estimate la 683,4 milioane lei, cu profit zero, subventia primita de la stat fiind mentinuta aproape la acelasi nivel ca anul trecut, de 328 milioane lei.

Metrorex scumpeste biletele: cat vor costa cartelele la metrou

Conform unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, citat de Mediafax, tarifele pentru calatoria cu metroul vor fi majorate cu 16%-33%, pretul cartelei pentru doua calatorii urmand sa creasca de la 4 la 5 lei, pentru cea cu 10 calatorii de la 15 lei la 20 lei, iar pentru un abonament lunar nelimitat pasagerii vor scoate din buzunar 70 lei, fata de 60 lei in prezent.

Citeste si:
Arval are un nou director comercial. Vine de la UniCredit
Arval are un nou director...

Pretul unui abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii va creste de la 20 lei la 25 lei, iar cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei.

Masura, care ar urma sa intre in vigoare la 28 martie, va conduce la cresterea veniturilor anuale ale Metrorex cu circa 44 milioane lei si implicit la diminuarea deficitelor de finantare, se arata in referatul de aprobare al proiectului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Pierderi semnificative in 2019 pentru TAROM, Metrorex si CFR Calatori