Politicienii trebuie sa cunoasca lectia ca timpurile bune nu dureaza la nesfarsit, urmatorul pas fiind corectiile, a precizat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia unei lansarii unei carti scrise de doi economisti de la Fondul Monetar International (FMI) despre criza din Europa Centrala si de Est (ECE).
„Prociclicitatea nu este acceptata de catre societatea romaneasca. Dublam numarul de angajati la stat, ii platim la nivel european ca altfel pleaca din tara. E o lectie pentru politicieni ca timpurile bune nu dureaza la nesfarsit. Urmeaza corectiile si e vai de cei care trebuie sa le realizeze”, a mentionat Isarescu.

Acesta spune ca este in ADN-ul investitorilor privati de a fi prociclici, intrucat profitul este ceea cei conduce in activitatea lor.

„Investitorii privati sunt prociclici, este in ADN-ul lor. Daca vad ca merge o chestie, ca se realizeaza profit, sunt miopi. Chiar s-a dovedit ca din toate crizele de pana acum investitorii privati nu au invatat nimic”, a completat guvernatorul BNR.

Isarescu a mentionat ca a existat o finantare excesiva a dezvoltarii si a consumului din partea investitorilor straini.

„Am bagat la gramada si investitii directe tradeables si non-tradeables, iar la non-tradeables in sectoarele neproductive am pus si cumpararile de pamant, multe dintre ele speculative, care pe noi ne-au costat foarte mult. Am trait cu iluzia ca avem investitii straine enorme. Nu toate investitiile s-au dus acolo unde trebuie si nu toate se puteau corecta”, a adaugat Mugur Isarescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri