„Prociclicitatea nu este acceptata de catre societatea romaneasca. Dublam numarul de angajati la stat, ii platim la nivel european ca altfel pleaca din tara. E o lectie pentru politicieni ca timpurile bune nu dureaza la nesfarsit. Urmeaza corectiile si e vai de cei care trebuie sa le realizeze”, a mentionat Isarescu.

Acesta spune ca este in ADN-ul investitorilor privati de a fi prociclici, intrucat profitul este ceea cei conduce in activitatea lor.

„Investitorii privati sunt prociclici, este in ADN-ul lor. Daca vad ca merge o chestie, ca se realizeaza profit, sunt miopi. Chiar s-a dovedit ca din toate crizele de pana acum investitorii privati nu au invatat nimic”, a completat guvernatorul BNR.

Citeste si:

Isarescu a mentionat ca a existat o finantare excesiva a dezvoltarii si a consumului din partea investitorilor straini.

„Am bagat la gramada si investitii directe tradeables si non-tradeables, iar la non-tradeables in sectoarele neproductive am pus si cumpararile de pamant, multe dintre ele speculative, care pe noi ne-au costat foarte mult. Am trait cu iluzia ca avem investitii straine enorme. Nu toate investitiile s-au dus acolo unde trebuie si nu toate se puteau corecta”, a adaugat Mugur Isarescu.