Deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat, care in 2011 a depasit 13 miliarde de lei, ar putea fi eliminat in urmatorii 5 ani daca numarul salariatilor il va depasi pe cel al pensionarilor, a declarat, miercuri, presedintele Casei Nationale de Pensii Publice (CNPAS), Ileana Ciutan, citat de Mediafax.

"Putem spune ca deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat va fi eliminat in urmatorii 5 ani daca numarul celor care contribuie la acest buget, salariatii, il va depasi pe cel al pensionarilor, beneficiarii platilor. Totul depinde insa de evolutia pietei muncii, de oferta de pe aceasta piata", a declarat Ciutan, fara sa prezinte si alte detalii.

Potrivit executiei bugetare pe anul 2011, bugetul asigurarilor sociale de stat, care cuprinde veniturile si cheltuielile sistemului public de pensii, a inregistrat un deficit de 13,78 miliarde de lei. Pentru acest an, deficitul acestui buget a fost programat la 13,83 miliarde de lei.

Ciutan a spus ca, in prezent, numarul salariatilor se situeaza in jurul valorii de 4,7 milioane, iar cel al pensionarilor este mai mare cu un milion.

"Acest raport subunitar explica deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat", a mai spus presedintele CNPAS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Peste 9.000 de romani primesc pensii de serviciu
Setari Cookie-uri