Ponta: Chitoiu ramane in viitorul guvern doar daca rezolva Oltchim si Hidroelectrica

Premierul Ponta sustine ca nu i-a cerut ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, sa demisioneze dupa esecul vanzarii Oltchim deoarece acesta a mostenit siuatia de la fostul guvern, dar ca l-a atentionat ca va ramane ministru in viitorul guvern doar daca rezolva problemele la Oltchim si Hidroelectrica, conform Mediafax .

"Am avut o discutie cu domnul Chitoiu, cu care am o relatie foarte buna, si i-am spus: Cred ca realizezi ca dupa 9 decembrie vei mai fi ministru daca rezolvi aceste doua lucruri", a spus Ponta la PRO TV.

Ministerul Economiei detine 54,8% din actiunile combinatului chimic. In actionariat se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Reprezentanti ai ministerelor Economiei si Finantelor, Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Electrica si ai unor banci care au de recuperat bani de la Oltchim au infiintat un Comitet pentru Stabilizarea Financiara a combinatului.

Comitetul isi propune sa gaseasca solutii pentru plata salariilor restante, repornirea activitatii si gasirea unui investitor care sa preia combinatul chimic.

Pana la viitoarea tentatica de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut pana in 10 milioane euro si asteapta raspunsul Executivului comunitar intr-un interval de 30 zile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri