Intrebat cand va fi reluata licitatia pentru Cupru Min, ministrul desemnat a raspuns ca imediat dupa ce Ministerul Mediului va da avizul de mediu.

"Imediat, noi, in termen de patru luni, trebuie sa reluam... Se va face o reevaluare a Cupru Min dupa ce primim avizul de la Mediu, iar procedura de licitatie se va relua", a spus Chitoiu.

El a vorbit si despre privatizarea Oltchim in toamna acestui an.

"Pentru Oltchim mi-am asumat pana in iunie management privat si la sfarsitul lui septembrie privatizarea", a adaugat ministrul desemnat al Economiei.

Guvernul va respecta toate prevederile privind privatizarea care vor fi convenite la noegocierile cu delegatia FMI, a afirmat vineri ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georgescu, intrebat daca Cabinetul Ponta va stopa procesul de privatizare.

Citeste si:

"Se respecta toate prevederile negociate, in conditiile in care se actualizeaza, pentru ca unele s-au realizat, altele nu, este nevoie de alte termene", a spus Georgescu, intrebat daca este adevarat ca Executivul condus de Victor Ponta intentioneaza sa stopeze procesul de privatizare convenit anterior cu Fondul Monetar International.

Potrivit programului de guvernare, Guvernul USL isi propune "continuarea procesului de privatizare, mai ales acolo unde si atunci cand privatizarea aduce responsabilitate si chibzuinta in gestionarea activelor economice si a resurselor, dar dupa finalizarea auditului asupra activitatii Guvernului precedent si clarificarea situatiei reale, tehnice si economice a societatilor supuse acestui proces".

Acordul cu FMI prevedea vanzarea integrala pana la finele lunii aprilie a companiilor Oltchim si Cupru Min.

Licitatia pentru Cupru Min se va relua dupa ce firma canadiana castigatoare a pierdut contractul, deoarece a refuzat sa depuna intr-un cont bancar o garantie pentru investitiile de mediu, sa achite in maximum o luna de la avizul Consiliului Concurentei pretul pentru actiuni si sa accepte publicarea documentului de privatizare.