Premierul Victor Ponta a anuntat ca se va intalni astazi cu presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre obligatiile externe ale Romaniei, negocierile cu FMI, Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie, precum si despre bugetul multianual la nivelul UE pentru perioada 2014-2020.
El a precizat ca solicitarea pentru o astfel de intalnire a venit din partea presedintelui, potrivit Mediafax.

"Presedintele Basescu mi-a adresat o solicitare, in baza prevederilor constitutionale, sa avem o consultare pe aceste teme importante si bineinteles ca am raspuns pozitiv. Nici nu aveam cum sa nu raspund", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca va discuta cu presedintele si despre pozitia Guvernului privind bugetul multianual de la nivelul UE pentru perioada 2014-2020.

Premierul Victor Ponta va participa singur la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, programata pentru miercuri la Palatul Cotroceni.

Presedintia anunta pentru miercuri, la ora 11.00, consultari ale presedintelui Traian Basescu "cu Guvernul", in conformitate cu articolul 86 din Constitutie, potrivit caruia seful statului poate consulta Guvernul cu privire la "probleme urgente si de importanta deosebita".

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va avea miercuri, 7 noiembrie a.c., urmatorul program public: ora 11.00, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor - consultari ale presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, cu Guvernul, in conformitate cu Articolul 86 din Constitutia Romaniei", se arata in anuntul Administratiei prezidentiale.

Articolul 86 din Constitutie prevede ca "presedintele Romaniei poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente si de importanta deosebita".

Administratia prezidentiala a dat publicitatii si un comunicat de presa in care se arata ca presedintele Traian Basescu "a invitat Guvernul Romaniei la consultari" miercuri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, in conformitate cu prevederile articolului 86 din Constitutie.

Conform sursei citate, temele de consultari, "comunicate Guvernului", sunt:

- acordul stand-by cu FMI si Comisia Europeana - stadiul implementarii masurilor structurale, in perspectiva inceperii noii misiuni comune a institutiilor financiare;

- stadiul indeplinirii obligatiilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare;

- reluarea platilor in cadrul Programelor Operationale aflate in proces de suspendare: masurile avute in vedere de Guvern pentru remedierea deficientelor constatate de Comisia Europeana in sistemele de management si control ale Programului Operational Regional - Regio, Programului Operational Sectorial Transport si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, precum si in ceea ce priveste Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si Programul Operational Asistenta Tehnica;

- bugetul national pe anul 2013 - prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel incat sa se asigure sustenabilitate si crestere economica;

- pozitia Guvernului in cadrul negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014 - 2020) si corelarea acestuia cu strategia fiscal-bugetara deja aprobata.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca se va intalni, miercuri, cu presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre obligatiile externe ale Romaniei, negocierile cu FMI, Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie, precum si despre bugetul multianual la nivelul UE pentru perioada 2014-2020.

El a precizat ca solicitarea pentru o astfel de intalnire a venit din partea presedintelui.

"Presedintele Basescu mi-a adresat o solicitare, in baza prevederilor constitutionale, sa avem o consultare pe aceste teme importante si bineinteles ca am raspuns pozitiv. Nici nu aveam cum sa nu raspund", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca va discuta cu presedintele si despre pozitia Guvernului privind bugetul multianual de la nivelul UE pentru perioada 2014-2020.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri