Romania ar putea beneficia in exercitiul bugetar comunitar 2014-2020 de o crestere cu 50 la suta a fondurilor alocate prin Politica Agricola Comuna, au declarat surse europene, care au precizat ca acest nivel va fi supus procesului de negociere.

"Este o potentiala veste buna pentru Romania, desi vine pe fondul unei noi propuneri de reducere a bugetului general, care va fi avansata, in negociere, de catre presedintele Consiliului European", au comentat sursele citate, scrie Mediafax.

Varianta majorarii cu 50 la suta a alocarilor pentru Romania in 2014-2020 - fata de exercitiul financiar precedent - prin pilonul "plati directe" al Politicii Agricole Comune, varianta supusa negocierii, a fost discutata in timpul intalnirii de lucru pe care presedintele Traian Basescu a avut-o cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a confirmat consilierul prezidential Cristian Diaconescu.

Presedintele Traian Basescu a avut programata joi la Bruxelles, de la ora 12.00, ora Romaniei, o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe tema propunerii de buget al UE pentru 2014-2020.

Intrevederea a avut loc inaintea reuniunii Consiliului European care va incepe joi seara, de la ora 20.00.

Cei doi lideri europeni au joi intalniri cu toti sefii de state si de guverne din tarile membre, in vederea pregatirii unui compromis cu privire la propunerea de buget UE.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vesti bune: studentii ar putea primi bani pentru a incepe o afacere