Primul-ministru Victor Ponta le-a cerut membrilor Cabinetului, la inceputul sedintei de guvern, sa transmita si ultimele date necesare Ministerului Finantelor, in vederea definitivarii bugetului pentru anul viitor.

"Va rog pe absolut toti sa ne concentram pe problemele de finantare si de bugetare. Din pacate, nu avem inca bugetul, s-au lungit alegerile, chiar daca unii nu-si aduc aminte ca s-au opus. Sper sa nu se lungeasca mult prea mult si zona de consultari si de numire a noului Guvern. Nu putem sa venim cu bugetul. In Parlament, sigur, putem sa-l trimitem, dar la inceputul anului avem consultari cu partenerii nostri internationali, comisiile de specialitate in ianuarie si, probabil, undeva dupa 20 ianuarie Parlamentul in sesiune extraordinara pentru aprobarea bugetului", a spus Ponta.

El a asigurat ca majorarea salariilor cu 7,5% de la 1 decembrie este acoperita, dar ca pentru luna ianuarie este prevazut, prin lege, ca institutiile sa dispuna de 1/12 din bugetul anului 2012 si a explicat astfel ca anumite acte normative, a caror aplicare a fost amanata pentru anul viitor de Guvernul Boc, nu vor putea fi puse in aplicare in lipsa unui buget aprobat.

"Asta inseamna ca o mare parte din actele normativ amanate de catre Guvernul Boc nu pot sa-si produca efecte decat in momentul in care avem buget si, aici, vorbesc si de anumite lucruri care tin de salarii, vorbesc de taxa auto, de toate celelalte pe care Guvernul Boc le-a amanat pentru 31 decembrie 2012, avand o premonitie ca nu va mai fi domnia sa atunci", a aratat Ponta.