Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca beneficiile suplimentare raman asa cum au fost suspendate de Guvernul Boc, el aratand ca nimeni nu va pierde niciun leu si ca aceasta situatie se va mentine pana la adoptarea bugetului, cand institutiile vor spune ce pot si ce nu pot acoperi, informeaza Mediafax.
"Toate beneficiile suplimentare sunt suspendate de multi ani de catre Guvernul Boc, atunci cand am avut acea cadere a PIB si marirea deficitului. Aceste suspendari au fost si sunt valabile, deci nimeni nu pierde niciun leu fata de ceea ce are azi", a subliniat Ponta.

El a precizat Guvernul Boc nu a anulat beneficiile suplimentare, ci le-a amanat pana la 31 decembrie 2012.

Ponta a aratat ca, in masura in care, de la 1 ianuarie, fara sa existe un buget aprobat, aceste beneficii ar fi fost reluate, se ajungea la faliment.

"Boc nu le-a anulat, le-a amanat pana la 31 decemrbie 2012, calculand in mod corect ca nu o sa mai fie el premier. Acestea reprezinta un impact bugetar de 40 miliarde de lei, toate la un loc, ceea ce evident inseamna faliment de la 1 ianuarie, motiv pentru care, asa cum era logic si normal, pana la momentul adoptarii bugetului, raman cum le-a suspendat domnul Boc: nu se taie niciun leu din ceea ce au oamenii azi, iar la buget fiecare institutie vine in parte si spune ce poate sa faca, ce nu poate sa faca", a spus Ponta.

El a mai spus ca maririle de salarii vor fi posibile numai acolo unde se economisesc resurse din alta parte.

"Noi ne-am obligat si ne-am tinut de cuvant sa reintregim salariile si inclusiv majorarea de la 1 decembrie este acoperita, chiar si in lipsa bugetului, pentru luna ianuarie si pana se aproba noul buget. Alte mariri de salarii nu ne-am obligat si probabil ca vor fi facute numai punctual, acolo unde se economisesc resurse din alta parte", a spus Ponta.

Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta, va sista in continuare plata unor indemnizatii lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, va limita gratuitatile la transportul feroviar si va pastra inghetate angajarile in sistemul public

Aceste drepturi nu au mai fost acordate incepand cu anul 2009, iar actualul guvern intentioneaza sa blocheze platile si anul viitor, conform unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor.

Surse oficiale au declarat ca proiectul de ordonanta a fost aprobat de Guvern in sedinta de miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri