Geréd este sustinuta de UDMR. In vara anului trecut, ea a fost demisa de Victor Ponta din functie de vicepresedinte al INS, insa la doar cateva zile premierul Victor Ponta a revenit asupra deciziei.

Beátrix Geréd este nascuta la Targu-Mures, iar in anul 2000 a absolvit Facultatea de Stiinte Economice (specializarea contabilitate, finante si banci) a Universitatii Ecologice „Dimitrie Cantemir” din Targu Mures.

De profesie, noul presedinte al INS este economist, conform CV-ului de pe site-ul institutiei (vezi atasament).

In 2005, Geréd a obtinut diploma de masterat in „Audit si convergenta contabila” la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii „Babes Bolyai“ din Cluj Napoca.

Sefa de la Statistica se descrie ca fiind un om care „se implica in definirea si identificarea problemelor, care solutioneaza creativ problemele, care creeaza si mentine o atmosfera inovatoare, care raspunde pozitiv la idei noi, care are capacitatea de a insufla entuziasm si motivatie pentru a duce ideile la bun sfarsit, care poate diminua rezistenta la schimbare, care confrunta criticile, care poate crea spirit de echipa, ca fiind un om onest si caruia i se pot face confidente”.

Beátrix Geréd mai spune ca este orientata spre obiective, ca poate face fata obstacolelor dificile si ca stie sa isi planifice si administreze eficient timpul.

Sursa foto:
Agerpres