Premierul Victor Ponta a transmis, luni, o scrisoare catre beneficiarii contractelor de finantare aferente POSDRU, in care anunta ca autoritatea de management a achitat, joi si vineri, peste 900 cereri de rambursare si ca in martie vor fi verificate si platite toate cererile aflate in intarziere.
Cererile de rambursare achitate depasesc 330 milioane lei ca valoare cumulata si au fost decontate pentru circa 800 beneficiari ai Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), scrie Mediafax.

Potrivit premierului, prin deblocarea programelor UE, rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73% in decembrie 2012 la aproape 12% in prezent.

In scrisoarea transmisa, premierul asigura ca Guvernul va sustine toate proiecte "corecte" derulate in prezent si in viitor prin programe europene.

Platile aferente POSDRU au fost suspendate in vara anului trecut, pentru nereguli identificate in atribuirea anterioara si derularea unor proiecte.

La inceputul lunii februarie, reprezentantii Uniunii Europene au decis deblocarea POSDRU si reluarea platilor catre Romania, in urma misiunii de audit organizata in perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013.

In acest context, Comisia Europeana a reluat platile catre Romania, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, dar cu aplicarea unor corectii financiare temporare de 25%.

Premierul Victor Ponta i-a felicitat atunci pe ministrii Muncii si Fondurilor Europene pentru deblocarea POSDRU si le-a cerut sa continue cu intarirea regulilor de control, aratand ca vor exista "nemultumiri la beneficiari", dar Guvernul nu poate risca o noua blocare a POSDRU pentru ca unii s-au "lacomit".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri