Camera Deputatilor a adoptat marti, cu 286 de voturi "pentru", 5 voturi "impotriva" si 20 de abtineri, Ordonanta de urgenta 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
Ordonanta are ca obiect de reglementare infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, ca autoritate administrativa autonoma, de specialitate, cu personalitate juridica, independenta, autofinantata, care isi exercita activitatea prin preluarea tuturor atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

"ASF exercita atributii de autorizare, reglementare, supraveghere si control asupra activitatii intermediarilor de operatiuni cu instrumente financiare, societatilor de servicii de investitii financiare, organismelor de plasament colectiv, societatilor de administrare a investitiilor, consultantilor de investitii financiare, pietelor de instrumente financiare, operatorilor de piata si de sistem si depozitarilor centrali si caselor de compensare-decontare si contrapartilor centrale, asupra operatiunilor de piata si emitentilor de valori mobiliare, fondului de compensare a investitorilor, societatilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare, a societatilor mutuale", se precizeaza in actul normativ.

Reprezentantii PDL au criticat aceasta ordonanta. Deputatul Andreea Paul a spus ca prin prevederile acesteia se politizeaza numirile in Autoritate si nu intra si bancile.

Ordonanta urmeaza sa fie dezbatuta si la Senat, Camera Deputatilor fiind prima camera sesizata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri