Productia industriala a revenit in ianuarie

Productia industriala a crescut in ianuarie, fata de ultima luna a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,3%, respectiv cu 0,3%, iar comparativ cu ianuarie 2012 indicatorii sunt mai mari cu 5,7%, respectiv 3,4%.

Evolutia a fost sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (cu 8,2% fata de decembrie), scrie Mediafax. Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 3,1%, respectiv cu 2,6%.

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri, astfel: industria bunurilor de folosinta indelungata (+22,4%), industria bunurilor intermediare (+13,8%), industria bunurilor de uz curent (+4,9%) si industria bunurilor de capital (+4,6%). Industria energetica a scazut cu 1,6%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.

Fata de ianuarie 2012 industria prelucratoare a crescut cu 6,6%, iar cea extractiva cu 6%, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 0,3%.

S-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri - in industria bunurilor de folosinta indelungata (15,2%), a bunurilor de capital (8,6%), a bunurilor de uz curent (5,5%) si in industria bunurilor intermediare (3,8%). Industria energetica a scazut cu 0,2%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri