Productia industriala, ca serie ajustata, a ramas la acelasi nivel in luna octombrie fata de septembrie, dar a crescut cu 4,8% comparativ cu aceeasi luna din anul trecut, iar la zece luni avansul a fost de 7% fata de perioada similara din 2010, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Ca serie bruta, productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu 1,2% si a crescut cu 4% comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, informeaza Mediafax.

In perioada ianuarie-31 octombrie 2011, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala a crescut ca serie bruta cu 6,5%.

In luna octombrie 2011, productia industriala (serie bruta), a scazut fata de luna precedenta cu 1,2%, ca urmare a scaderii industriei prelucratoare (-2,2%). Celelalte doua sectoare industriale, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva, au crescut cu 6,6%, respectiv cu 0,3%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor intermediare (-5,0%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-3,4%), industria bunurilor de capital (-1,3%) si industria bunurilor de uz curent (-0,2%). Industria energetica a crescut cu 6,7%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a ramas la acelasi nivel cu cel din luna precedenta. Industria prelucratoare a crescut cu 0,2%, iar industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu cate 0,9% fiecare.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de uz curent (-1,9%), in industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,1% fiecare). Industria energetica si industria bunurilor de capital au crescut cu 3,1%, respectiv cu 1,3%.

Fata de octombrie 2010, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 4,0%. Cea mai mare crestere a fost intregistrata de industria prelucratoare (+4,1%), urmata de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+3,9%) si de industria extractiva (+3,3%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+6,9%), in industria energetica (+6,6%) si in industria bunurilor intermediare (+5,6%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 8,2%, respectiv cu 3,0%.

Industria prelucratoare a crescut cu 5,0%, industria extractiva cu 4,5%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 4,0%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de capital (+7,4%), industria energetica (+6,6%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 8,7%, respectiv cu 3,3% .

In primele zece luni ale anului comparativ cu aceeasi perioada din 2010, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 6,5%, datorita cresterii tuturor sectoarelor industriale: industria prelucratoare a crescut cu 6,7%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 5,4%, iar industria extractiva cu 5,3%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri: in industria bunurilor intermediare (+11,9%), in industria bunurilor de capital (+6,5%), in industria energetica (+4,4%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,9%) si in industria bunurilor de uz curent (+0,5%).

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri