Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a declarat, joi, ca pana la 30 iunie vor fi trimise Comisiei Europene cereri de rambursare in valoare de 2,5 miliarde de euro, astfel incat se va mentine realizabil obiectivul de a absorbi 6,5 miliarde euro pana la finalul 2013

"Vom trimite cereri de rambursare pana la sfarsitul lunii aprilie in valoare de un miliard de euro, iar in mai si iunie inca un miliard si jumatate", a afirmat Teodorovici.

El a aratat ca in cererile de rambursare pentru cele 2,5 miliarde de euro nu sunt incluse si programele operationale Transporturi si Competitivitate Economica, aflate inca in presuspendare.

"Unii au spus ca tinta de 6,5 miliarde euro este mai mult decat optimista. Eu sustin ca se poate realiza (...) Vom vedea la jumatatea anului ca tinta de 6,5 miliarde este perfect valabila. Asta inseamna si o crestere economica imensa", a mai spus Teodorovici.

De asemenea, el a amintit ca, daca Romania nu va reusi absorbirea a 6,5 miliarde de euro pana la sfarsitul anului, diferenta de fonduri intre ce se va realiza si aceasta tinta va fi dezangajata automat.

Teodorovici a declarat la preluarea mandatului ca obiectivul sau este sa realizeze o rata de absorbtie de peste 50% pana la sfarsitul acestui an si de peste 80% pana la finalul 2015, cand expira actuala perioada de finantare a UE.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banii europeni acopera aproape 20% din bugetul Primariei Oradea