Romania nu are o agricultura reala, care sa asigure necesarul de consum intern, si a ajuns sa importe cirese din Africa de Sud si fasole din Etiopia, a declarat Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari agricultori locali, informeaza Mediafax.
"La ora actuala importam legume, importam fructe, flori intr-o cantitate impresionanta, si banii acestia pleaca si au destinatii in alte zari. Noi vom putea vorbi despre o agricultura reala, care sa asigure atat necesarul de consum pentru romani, dar si pentru export, doar atunci cand vom reusi sa facem acele ferme mici, de 2-5 hectare", a spus Porumboiu.

El a afirmat ca cei care vor dezvolta ferme de mici dimensiuni nu vor putea face cultura mare, de grau sau rapita.

"E scandalos de rusinos sa ne gandim ca vine primavara si importam ardei iuti din Turcia. Importam mere de unde vreti, de unde nu vreti. Importam cirese din Africa de Sud. Vin cu chartere si aduc in Romania. Fasolea se importa din Etiopia", a adaugat Porumboiu.

El a mai spus ca Romania ar putea face din agricultura pistonul de baza al economiei, pentru ca oricum alte lucruri "nu au mai ramas".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri