Productia industriala a crescut in primele doua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,4%, respectiv cu 4,6%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia a fost influentata de cresterea industriei extractive (cu 9,8%, serie bruta) si industriei prelucratoare (8,2%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 6,4%.

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: in industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,9%), in industria bunurilor de capital (+10,8%), in industria bunurilor intermediare (+7,9%) si in industria bunurilor de uz curent (+4,1%). Industria energetica a scazut cu 5,0%", se arata intr-un comunicat al INS.

In februarie productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 3,1%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (5,7%). Comparativ cu februarie 2012 indicatorul serie bruta a fost mai mare cu 6,8%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului