Comisia Europeana a aprobat extinderea metroului cu fonduri structurale

Comisia Europeana a aprobat marti includerea magistralelor de metrou M4 (Parc Bazilescu - Straulesti) si M5 (Drumul Taberei - Universitate), precum si a tronsonului de autostrada Sebes-Turda in randul proiectelor care sunt finantate prin Programul Operational Sectorial de Transport (POS-T).

Obiectivele de investitii mentionate au o valoare estimata de peste 2 miliarde de euro si urmeaza sa fie finantate din instrumente structurale, cu durata de implementare pana la sfarsitul anului 2015, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor, scrie Mediafax.

In urma discutiilor purtate de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, saptamana trecuta, la Bruxelles, in vederea includerii acestor proiecte in POS-T, Comisia Europeana a aprobat modificarile solicitate de catre partea romana, ceea ce inseamna ca Ministerul Transporturilor va putea deconta din bugetul Uniunii Europene contributia de 85% din fonduri structurale.

In prezent sunt in pregatire documentatiile tehnico-economice, iar pana in luna septembrie vor fi transmise cererile de finantare si de rambursare a cheltuielilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri