Comisia Europeana va deconta in perioada urmatoare 368 milioane de euro pentru proiecte finantate din POS T, scrie Mediafax.

"Comisia Europeana a aprobat deja rambursarea sumei de 172 milioane euro, 52,7 milioane euro se afla in curs de aprobare la CE, iar in perioada urmatoare, Autoritatea de Plati din cadrul MFP va transmite pentru decontare cheltuieli in valoare de 143,16 milioane euro. Prin rambursarea sumei de 368 milioane euro, gradul de absorbtie al POS Transport va creste in luna iulie la 14,91%, de la 10,62%", se spune intr-un comunicat al ministerului.

De asemenea, la nivelul AM POS Transport sunt in curs de autorizare cheltuieli in valoare de 207,5 mil euro, procedura care are termen de finalizare 15 august.

Citeste si:

Ministerul Transporturilor aminteste ca incepand cu 21 iunie au fost reluate platile pentru POS T 2007-2013, in urma aplicarii masurilor impuse prin scrisorile de pre-suspendare si de incetare a platilor, transmise de catre Comisia Europeana in iunie, respectiv decembrie 2012.

Acest program asigura finantarea unor proiecte strategice pentru Romania in domeniile rutier, feroviar si naval. Dintre cele 11 companii beneficiare, cele mai importante sunt CNADNR si CFR SA.