Stolojan: Este reincalzita o ciorba in cazul cardurilor nationale de sanatate

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan sustine ca anuntul Guvernului privind sesizarea DNA in care se face referire la fostul presedinte al CNAS Lucian Duta este doar "o ciorba reincalzita", scrie Mediafax.

El a afirmat ca aceasta stire nu este intamplatoare si "in niciun caz nu poate estompa faptul de o gravitate greu de evaluat" si anume ca un ministru din Guvernul Ponta este condamnat de Inalta Curte pentru fapte de coruptie.

"De un an si doua luni conducerea CNAS apartine USL si dansii trebuie sa raspunda de ce nu avem astazi (...) cardul individual de sanatate. Acest card va pune in valoare o suma de circa 400 de milioane de euro, care astazi se risipeste", a aratat Stolojan.

Potrivit europarlamentarului PDL, aceasta este "problema reala pe care trebuie sa o explice" Victor Ponta si nu sa anunte duminica faptul ca s-a facut o sesizare la DNA de catre Corpul de control "pentru nu stiu ce presupuse fapte" intamplate pana in mai 2012, pana cand Lucian Duta era la CNAS.

"Duminica este reincalzita o ciorba pe care am mai auzit-o despre presupuse prejudicii de pe vremea presedintiei CNAS exercitata de Lucian Duta", a sustinut Stolojan.

Guvernul a anuntat ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru nereguli in atribuirea contractului pentru cardul national de sanatate, cu efecte in neimplementarea proiectului si determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul presedinte al CNAS Lucian Duta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri