Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie a trimis o scrisoare deschisa premierului Viorica Dancila in care critica numirea lui Vasile Ciurchea in functia de presedinte al CNAS. Daca acesta ar fi acordat atentie in perioada 2014-2016 semnalelor de alarma trase de medicii de familie "poate nu ar fi existat blocajul de acum al PIAS", spun medicii de familie.

Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie cere ca banii si datele pacientilor sa fie administrate de persoane asupra carora nu exista nici o urma de suspiciune. Medicii de familie sustin ca exista atat in randul fostilor presedinti CNAS cat si in randul presedintilor caselor judetene de asigurari de sanatate profesionisti care nu au fost niciodata urmariti penal si care sunt apreciati de furnizori si de asigurati pentru activitatea avuta.

In plus, acestia isi exprima ingrijorarea cu privire la lipsa de deschidere spre dialog si a atitudinii ostile din trecut manifestata de Vasile Ciurchea, in momentul in care medicii au semnalat problemele sistemului informatic administrat de CNAS.

Medici de familie: Daca Ciurchea ar fi acordat atentie semnalelor de alarma trase de medicii de familie poate nu ar fi existat blocajul de acum

"Timpul a aratat ca toate disfunctionalitatile Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate reclamate de medicii de familie au fost si sunt si in prezent reale. Activitatea din cabinetele de medicina familiei si serviciile acordate pacientilor depind de buna functionare a PIAS, acesta fiind motivul pentru care medicii de familie au fost mereu atat de vocali pe tema PIAS. Daca domnul Dr. Ciurchea ar fi acordat atentie in perioada 2014-2016 semnalelor de alarma trase de medicii de familie poate nu ar fi existat blocajul de acum al PIAS", se precizeaza in comunicatul Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie.

In final, Federatia Medicilor de Familie ii transmite premierului Viorica Dancila ca spera ca, in cel mai scurt timp, sa numeasca un alt presedinte CNAS "intelegand din declaratiile din spatiul public ca numirea domnului Dr. Vasile Ciurchea este doar o solutie temporara".

Retail jobs

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri ca asteapta de la noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, sa gaseasca solutii care sa rezolve cat mai urgent problemele sistemului informatic al cardului de sanatate.

"Modul in care au fost gestionate problemele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate este inacceptabil. De asemenea, este intolerabila atitudinea dispretuitoare fata de pacienti si medici a celor responsabili sa explice oamenilor de ce sistemul informatic din Sanatate nu functioneaza, dar si sa gaseasca solutii pentru remedierea problemelor. Am decis schimbarea presedintelui interimar al Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, Razvan Vulcanescu, si la propunerea ministrului Sanatatii l-am desemnat presedinte pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat in sistem si care a implementat cardul national de sanatate. Astept de la noul presedinte solutii care sa rezolve cat mai urgent problemele din sistemul informatic din Sanatate si impreuna cu ministrul Sanatatii sa actioneze pentru cresterea calitatii serviciilor medicale si accesul mai bun al pacientilor la medicamente", a declarat Viorica Dancila in deschiderea sedintei de guvern, scrie Agerpres.

Premierul a adaugat ca una dintre misiunile noii conduceri a CNAS este "sa se asigure ca fondurile alocate Sanatatii sunt cheltuite eficient", in conditiile care, a subliniat ea, este o institutie-cheie in cadrul sistemului de sanatate din Romania.

Citeste si:
Peste 2,4 milioane de români s-au vaccinat antigripal în primele...
Peste 2,4 milioane de români...
Sursa foto: Unsplash
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri