Fostul presedinte al CNAS, Lucian Duta, afirma ca in perioada mandatului sau institutia "nu a facut niciun contract, nu a facut nicio plata" cu Posta Romana si Imprimeria Nationala, el acuzand totodata "blocarea" sistemelor antifrauda proiectate de el in sistemul de sanatate de catre premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.
Intr-un comunicat transmis duminica de PDL, Lucian Duta precizeaza ca el nu mai conduce CNAS de un an si doua luni.

"De un an si doua luni nu mai conduc CNAS. CNAS a fost condusa de finul lui Victor Ponta, Doru Badescu, timp de un an si o luna, si de protejatul lui Ponta si Antonescu, Cristian Busoi, de o luna", sustine el.

"Cardul de sanatate, proiectul meu, reprezinta elementul central antifrauda din sistemul de sanatate. Prin aplicarea lui s-ar economisi 400 de milioane de euro pe an, bani care s-ar fi dus direct catre pacienti. Cardul a fost blocat. De cine? De Victor Ponta, prin finul lui, fostul sef al CNAS. Victor Ponta a blocat sistemul antifrauda. Lui Victor Ponta nu-i pasa de pacienti, ii pasa de clientii politici", mai sustine Lucian Duta.

El afirma totodata ca CNAS condusa de el "nu a facut niciun contract, nu a facut nicio plata" cu Posta Romana ori cu Imprimeria Nationala.

"Mai mult, Imprimeria asteapta de un an si doua luni sa i se dea comanda, de la protejatul lui Victor Ponta, de producere a cardului de sanatate. Surpriza! Proiectul a fost blocat de Victor Ponta prin finul lui care a condus CNAS. Dupa ce ca nu este interesat sa creeze sisteme antifrauda, Victor Ponta le blocheaza si pe cele create de mine. Azi, Imprimeria Nationala nu merge bine din cauza mea.
Maine, Victor Ponta o sa spuna ca nu poate guverna in niciun domeniu, de la sport pana la agricultura, tot din cauza mea. In concluzie, Ponta ar trebui sa se autodenunte la DNA, SRI, Ministerul de Interne si la celelalte institutii amintite de el, pentru blocarea sistemelor antifrauda proiectate de mine, pentru dezastrul programat in care a adus CNAS si sistemul de sanatate din Romania, pentru atentat la siguranta cetatenilor", mai sustine Lucian Duta in comunicat.

Guvernul a anuntat ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru nereguli in atribuirea contractului pentru cardul national de sanatate, cu efecte in neimplementarea proiectului si determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul presedinte al CNAS Lucian Duta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri