Firma pe care fostul deputat Gabriel Bivolaru, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani, ar fi folosit-o in afacerile cu titei este detinuta de doua companii offshore, cu sediul in Cipru, reprezentate de sotia si de fiica acestuia, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Sursele citate au spus ca fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru controleaza o societate comerciala cu sediul in Navodari, specializata in obtinerea unor produse intermediare prin prelucrarea titeiului.

Societatea folosita de fostul deputat in afacerea cu titei este detinuta de doua companii offshore, cu sediul in Cipru, care sunt reprezentate de sotia lui Bivolaru, Ana Maria Olteanu, si de sora acestuia, Mihaela Ene.

Potrivit datelor inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului, societatea figureaza ca fiind in functiune, dar sub "urmarire penala".
Surse din randul anchetatorilor au declarat ca societatea controlata de Bivolaru ar fi fost implicata in comert cu combustibili contrafacuti.
Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost retinut de procurorii constanteni, alaturi de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscala si spalare de bani.

Bivolaru coordona o grupare specializata in furt de produse petroliere.

Potrivit acelorasi surse, in noaptea de vineri spre sambata au fost prinsi noua membri ai retelei, iar ulterior, anchetatorii au facut mai multe perchezitii la adrese din Constanta si Navodari, acolo unde fostul deputat detine o societate comerciala prin intermediul careia ar fi fost vandut unor rafinarii combustibilul sustras, fara ca aceste tranzactii sa fie inregistrate in evidentele fiscale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CE, despre interventiile distorsionate pe piata gazelor naturale