"Voi avea tot mai des interventii care sa arate realitatile, nu o sa le expun toate intr-o zi pentru ca asa se poate crea confuzie. Dar voi umbla in tara si voi vorbi despre realitatile din tara. Cred ca Guvernul trebuie sa lase luptele politice si sa guverneze. Este timpul ca domnul Victor Viorel Ponta sa guverneze, nu sa televizeze si nu sa se lupte politic. El este copresedinte USL, dar inainte de toate este prim-ministru al Guvernului Romaniei si cred ca romanii sunt mai putin interesati de ce crede Victor Viorel Ponta despre presedinte, dar vor sa auda cum reduce somajul, cum creeaza locuri de munca, cum relaxeaza investitiile, cum se utilizeaza banii europeni din actualul exercitiu bugetar si din viitorul exercitiu bugetar", a spus Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele a tinut sa mentioneze ca el nu mai este in campanie si ca procentele pe care le are, desi sunt "in crestere", nu il mai ajuta la nimic din punct de vedere electoral.

"Ce nu intelege Victor Viorel Ponta, ca si multi alti analisti: eu nu sunt in campanie, eu nu mai candidez la nimic. (...) Sunt in crestere procentele mele in sondaje, e intr-adevar, dar eu nu mai candidez la nimic, nu mai sunt dadaca unui partid parlamentar, nu mai imi folosesc la nimic, de aceea mi se pare ca nervii, nervozitatea lui Crin Antonescu, a premierului Victor Ponta, utilizarea unor etichetari nepotrivite. Ar trebui sa fie calmi, sa priveasca cu responsabilitate realitatile tarii si ii atentionez ca drumul pe care merge tara este un drum periculos pentru ca Guvernul nu ii stabileste traseul", a spus presedintele.