Presedintele Senatului a declarat ca in situatia in care nu mai au loc Birouri Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, atunci proiectul de lege privind Rosia Montana va intra pe circuitul legislativ uzual, respectiv in comisiile de specialitate senatoriale.

"Nu putem noi impune, numai noi Senatul, o comisie comuna (...) Eu cred ca un raspuns cat mai rapid e necesar, dar nu cu pretul fragmentarii sau obstructionarii dezbaterilor. Este un subiect important si cred ca presedintii comisiilor vor propune termene rezonabile tinand cont de faptul ca e un subiect important asupra caruia trebuie sa discutam", a afirmat Antonescu.

El a fost intrebat daca declaratia sa de luni a fortat anularea constituirii comisiei speciale pe Rosia Montana.

"Nu, pentru ca nu vad nicio legatura intre ele. Deci eu am spus un punct de vedere, o pozitie politica, am spus ca o voi propune partidului, in comisia speciala...foarte bine, daca pozitia mea e imbratisata de partid, reprezentantii nostri vor sustine acest punct de vedere, dar ea nu implica cu nimic impiedicarea constituirii unei comisii. Am pledat pentru asta, nu are nicio legatura", a mai afirmat liderul PNL, scrie Mediafax.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca solutia pentru proiectul Rosia Montana este respingerea in regim de urgenta a acestuia la Senat, apoi si la Camera, adaugand: "Si cu asta, basta!".

Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, ca el considera ca proiectul exploatarii de la Rosia Montana nu poate fi sustinut si, in opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind ca sentimentul public contrar e mai important decat datele tehnice.

"Doresc sa fac o declaratie in nume strict personal. Avand in vedere calitatea mea de presedinte al Senatului, de presedinte al PNL, e o declaratie care nu angajeaza strict Senatul si nici PNL. Am un punct de vedere ferm si definitiv conturat in legatura cu proiectul Rosia Montana", a spus Crin Antonescu.

El a adaugat ca va explica de ce si-a conturat un punct de vedere chiar inaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare asupra proiectului.