In cazul clientilor business care decid sa opteze pentru o alta oferta de electricitate decat cea a furnizorului actual, noua lege a energiei si gazelor naturale nr. 123/2012 permite realizarea acestui lucru Intr-un termen de maximum 3 saptamani de la initierea schimbarii furnizorului.

Piata de energie electrica din Romania este total deschisa Inca de la 1 iulie 2007, iar pana la 1 ianuarie 2014, conform legii nr. 123/2012, toate ofertele pe care le vor primi clientii business vor proveni din piata concurentiala. In final, liberalizarea completa a pietei va duce la preturi competitive si servicii tot mai performante, oferite de furnizori clientilor lor de pe piata libera.

Clientii castiga Intr-o piata liberalizata
Procesul de liberalizare este unul mult mai complex decat pare la prima vedere. Pe de o parte, vorbim de un demers aflat sub imperativul reglementarilor europene. Pe de alta parte, In centrul sau se afla Insusi clientul. Pentru acest lucru, este necesar ca piata sa fie caracterizata de doi factori principali: transparenta si competitia.
Concurenta creste, totodata, prin intrarea In piata libera si a altor jucatori In afara celor traditionali, unii veniti din alte zone ale energiei: de exemplu, companii furnizoare de gaze naturale, care ofera In prezent si electricitate, In pachete cumulate cu alte optiuni de servicii.

Cum poate fi schimbat furnizorul de electricitate
Schimbarea furnizorului de energie electrica se realizeaza usor pentru clienti, fara plata unei taxe suplimentare. Practic, are loc o procedura simpla, care nu influenteaza calitatea si continuitatea alimentarii cu energie electrica si care se realizeaza dupa urmatorii pasi:
1. Alegeti cea mai buna oferta pentru dumneavoastra si semnati un contract de furnizare de energie electrica;
2. Trimiteti actualului furnizor o notificare cu cel putin 21 de zile Inainte de Incetarea contractului;
3. Dupa transmiterea notificarii de denuntare unilaterala a contractului catre vechiul furnizor, veti primi ultima factura de regularizare de la acesta, pe care va trebui sa o achitati In termenul scadent. Schimbarea furnizorului va fi posibila numai dupa plata facturilor de consum scadente la data emiterii notificarii de denuntare. In final, prin deschiderea completa a pietei, companiile consumatoare de electricitate au posibilitatea de a alege cele mai potrivite optiuni pentru nevoile lor de productie, iluminat sau climatizare.

Articol furnizat de GDF SUEZ Energy Romania
GDF SUEZ Energy Romania, cu un portofoliu de peste 1,4 milioane de clienti, ocupa pozitii de lider al pietei de distributie si furnizare a gazelor naturale, precum si In domeniul serviciilor asociate energiei. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.
Oferta de electricitate GDF SUEZ Energy Romania consta Intr-un pret transparent pe toata durata contractului, asigura termene flexibile de plata si stabilite prin negociere cu clientii, consiliere si asistenta In gestionarea contractului cu distribuitorul de electricitate.
Pentru mai multe detalii, click aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri