Presedintele ANPC, Bogdan Nica, a declarat joi, la conferinta Mediafax Talks about Competition, ca ar dori adoptarea unui model italian, prin care o parte din amenzile anticoncurentiale incasate de stat sa mearga intr-un fond destinat finantarii de programe si proiecte dezvoltate de asociatii.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a spus ca doreste ca in timpul mandatului sau sa vina cu o idee preluata din modelul italian.

"Nu stiu in ce masura legislatia romaneasca si Parlamentul vor putea initia o astfel de prevedere, dar este un model care merge foarte bine in Italia pentru promovare, pentru a informa consumatorul si pentru a degreva statul de niste cheltuieli foarte mari. O parte din amenzile anticoncurentiale incasate de statul italian se duc la un fond gestionat de un consiliu, care functioneza ca autoritate de management si care selecteaza de la asociatii cele mai relevante proiecte si programe pentru anul respectiv pentrut statul italian. Finantarea este oarba, nu se spune ca firma X finanteaza asociatia Y ca sa obtina un anumit beneficiu comercial, ci banii sunt anonimi, nu se comunica din ce amenzi anticoncurentiale vin acesti bani", a mai spus Bogdan Nica, la conferinta Mediafax Talks about Competition.

Presedintele ANPC a explica ca din acest consiliu fac parte reprezentanti ai Ministerului Economiei, din mediului de afaceri si din randul ONG-urilor, scrie Mediafax.

"In cinci ani de zile, programele implementate de aceste asociatii in Italia au dus la foarte multe lucruri bune. O sa ma gandesc cum putem pune in aplicare, poate prin fonduri structurale", a mai spus Bogdan Nica.

Citeste si:
Persoanele fizice nu pot fi amendate conform GDPR
Persoanele fizice nu pot fi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
ANPC: Am decis sa NU participam la studiul privind dublul standard