Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Romgaz trebuie sa fie "un jucator in Marea Neagra" si nu exclude posibilitatea ca producatorul de gaze sa se implice si in explorarea gazelor de sist on-shore, scrie Mediafax.

"Romgaz trebuie sa fie un jucator in Marea Neagra (pentru explorarea si exploatarea zacamintelor de hidrocarburi din Marea Neagra, n.r.). Romania nu trebuie sa stea in afara acestui joc energetic", a afirmat Nita.

Intrebat daca departamentul pentru energie ia in calcul si implicarea Romgaz in explorarea potentialelor zacaminte de gaze de sist din Romania, Nita a raspuns "de ce nu?".

El a prezentat vineri rezultatele ofertei de la Romgaz, producatorul de gaze naturale detinut de stat vanzand 15% din actiuni prin oferta initiala pe Bursa, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 382,8 milioane euro), aproape de maximul vizat, de 1,85 miliarde lei.

In urma ofertei, Ministerul Economiei va detine aproximativ 70% din actiunile Romgaz, iar 14,9% apartin Fondului Proprietatea.

Citeste si:
Profitul Transgaz, in scadere cu 30%, in primul trimestrul
Transgaz Medias a inregistrat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Iohannis: Avem nevoie de o abordare coordonata pentru Marea Neagra