"Valeriu Zgonea (PSD) si Relu Fenechiu (PNL) ar trebui sa ii intrebe pe oamenii care i-au votat daca se simt jigniti de faptul ca Uniunea Europeana vrea sa infiinteze un birou de Procuror European care sa ancheteze fraudele din toate statele membre. Vor fi surprinsi de ce vor cu adevarat alegatorii lor. Doar ca Zgonea si Fenechiu, exact ca sefii lor de partid, Ponta si Antonescu, nu se mai gandesc de multa vreme la interesele oamenilor obisnuiti, satuli de coruptie si fraude, ci numai la interesele lor: sa nu cumva sa mai apara vreo institutie care sa ii ancheteze", se arata intr-un comunicat al europarlamentarului PDL.

Monica Macovei sustine ca "avizul motivat" trimis autoritatilor europene de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, privind proiectul de Regulament al Parchetului European "echivaleaza cu un aviz negativ, de respingere a crearii institutiei europene unice de lupta cu fraudele si coruptia care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene".

Fostul ministru al Justitiei precizeaza ca Parchetul European ar urma sa intervina "numai in cazurile in care autoritatile nationale nu cerceteaza o anumita frauda", iar pentru Romania DNA si Parchetul European ar fi "o solutie foarte buna".