Ponta, multumit de negocierile cu FMI: Basescu a marit TVA si a taiat pensiile

Premierul Victor Ponta a declarat ca stie cum a negociat Traian Basescu cu FMI in 2010, cand actualul sef de stat "a marit TVA cu cinci procente si a taiat salariile si pensiile", el aratand ca se lipseste de experienta acestuia in negocierile cu FMI, scrie Mediafax.

Solicitat sa comenteze declaratiile presedintelui Traain Basescu potrivit carora Guvernul ar trebuie sa ia in calcul sa renegocieze obligatiile asumate cu FMI, el punandu-si la dispozitie experienta, Ponta a raspuns: "Doamne fereste!".

"Eu stiu cum a negociat domnul presedinte Basescu in 2010, cand a taiat pensiile si salariile si a marit TVA. Acum vad ca propaganda e cu taxe. Care taxe? Nu am marit nici TVA, nici cota unica. Ori Traian Basescu a marit TVA cu cinci procente si a taiat salariile si pensiile. Asa expertiza, ma lipsesc, ca sa fiu sincer", a adaugat Ponta.

Presedintele Basescu considera ca negocierea Guvern - institutii financiare internationale a fost "de proasta calitate", care nu da sanse economiei romanesti, astfel ca roaga Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, el punandu-si la dispozitie experienta.

"Sunt in posesia proiectului de scrisoare care a rezultat in urma negocierilor dintre Guvern si FMI. Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul fiscal, este o negociere de proasta calitate, care nu da sanse de relansare economiei romanesti, este o negociere care ii va face pe cei care vor primi o bruma de bani sa piarda prin cresterile de preturi mult mai mult decat primesc, dar, mult mai grav, masurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt bine definite, lasa loc la mult arbitrariu si vor fi o frana pentru cresterea economiei", a afirmat Traian Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

Citeste si:
Iohannis, despre creșterea pensiilor: Evident că acești bani nu există
Iohannis, despre creșterea...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

El a adresat Guvernului rugamintea de a lua in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala.

"Rog Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, iar daca au nevoie de experienta mea, o pun la dispozitie", a spus presedintele Basescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri