Solicitat sa comenteze declaratiile presedintelui Traain Basescu potrivit carora Guvernul ar trebuie sa ia in calcul sa renegocieze obligatiile asumate cu FMI, el punandu-si la dispozitie experienta, Ponta a raspuns: "Doamne fereste!".

"Eu stiu cum a negociat domnul presedinte Basescu in 2010, cand a taiat pensiile si salariile si a marit TVA. Acum vad ca propaganda e cu taxe. Care taxe? Nu am marit nici TVA, nici cota unica. Ori Traian Basescu a marit TVA cu cinci procente si a taiat salariile si pensiile. Asa expertiza, ma lipsesc, ca sa fiu sincer", a adaugat Ponta.

Presedintele Basescu considera ca negocierea Guvern - institutii financiare internationale a fost "de proasta calitate", care nu da sanse economiei romanesti, astfel ca roaga Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, el punandu-si la dispozitie experienta.

Citeste si:

"Sunt in posesia proiectului de scrisoare care a rezultat in urma negocierilor dintre Guvern si FMI. Am spus-o cred primul, nu o spusese nici Consiliul fiscal, este o negociere de proasta calitate, care nu da sanse de relansare economiei romanesti, este o negociere care ii va face pe cei care vor primi o bruma de bani sa piarda prin cresterile de preturi mult mai mult decat primesc, dar, mult mai grav, masurile la care Guvernul s-a angajat nu sunt bine definite, lasa loc la mult arbitrariu si vor fi o frana pentru cresterea economiei", a afirmat Traian Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

El a adresat Guvernului rugamintea de a lua in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala.

"Rog Guvernul sa ia in calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI si Banca Mondiala, iar daca au nevoie de experienta mea, o pun la dispozitie", a spus presedintele Basescu.