Regiile autonome aeroportuare de interes local vor putea primi bani pana la finele anului viitor din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, iar sumele vor fi repartizate de catre Ministerul Transporturilor pentru cheltuielile de investitii, potrivit unui proiect de ordonanta publicat de MFP, scrie Mediafax.

"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si pana la 31 decembrie 2014, prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (2) si (3) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prin hotarare a Guvernului, pot fi alocate sume pentru finantarea cheltuielilor prevazute la art.1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/2011 pentru reglementarea unor masuri privind finantarea regiilor autonome aeroportuare cu specific deosebit, de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare, prin majorarea transferurilor de la bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Transporturilor la o pozitie distincta", se arata in proiectul Ministerului Finantelor.

Ministerul Transporturilor va repartiza sumele aprobate potrivit catre ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale potrivit notelor de fundamentare si a deconturilor justificative reprezentand cheltuielile de investitii solicitate/acordate avizate si insusite de acestia.

Raspunderea pentru modul de utilizare a sumelor astfel primite o detine regia autonoma aeroportuara, precum si unitatea administrativ-teritoriala sub autoritatea careia functioneaza respectiva regie.

Citeste si:
Ce dimensiuni va avea cel mai lung tunel din Romania: costa 1,28...
Ce dimensiuni va avea cel mai...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Guvernul ar trebui să ofere 500 de euro pentru al treilea copil
Setari Cookie-uri