Ping-pong cu pensiile: Voinea nu stie daca vor mai fi majorate din luna ianuarie

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, sustine ca prin promulgarea legii bugetului asigurarilor sociale pe 2014, fara promulgarea bugetului de stat, se creeaza o stiuatie fara precedent si nu se poate spune daca este posibila plata pensiilor majorate inca din prima luna a anului, informeaza Mediafax.

"Este o situatie fara precedent si juristii trebuie sa-si exprime opinia. Pensiile vor creste, dar cresterea va fi platita retroactiv daca nu intra in vigoare toate legile. Bugetul asigurarilor sociale primeste transfreruri de la bugetul de stat", a spus Voinea.

Pensiile vor creste cu 3,76% de la 1 ianuarie 2014.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca bugetul nu a sosit la promulgare, ca se asteapta sa primeasca legea luni si ca o poate analiza, inainte de a lua o decizie, pana pe 29 decembrie, el precizand ca va promulga imediat bugetul asigurarilor sociale.

"Voi promulga imediat bugetul asigurarilor sociale, nu am nimic de reprosat acelui buget. (...) In aceeasi zi cand va veni, il voi si promulga. L-am urmarit, nu are decat niste rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate sa stea linistit", a spus Basescu.

Citeste si:
INS: Câți turiști străini au vizitat România în luna ianuarie
INS: Câți turiști străini au...

Parlamentul a adoptat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2014.

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge bugetul, in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri