Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, o investitie evaluata la un miliard de euro, care urmeaza sa se deruleze pe o perioada de 15-20 de ani la Mioveni si care vizeaza constructia unui tip nou de reactor nuclear pentru productia energiei.

"Proiectul se va desfasura pe 15-20 de ani si costa un miliard de euro. Este un proiect european. Guvernul sprijina acest proiect si speram ca in perioada urmatoare sa gasim sursele de finantare, atat interne, cat si din fonduri europene", a declarat Nita intr-o conferinta de presa.

Proiectul va fi derulat de Regia Autonoma de Tehnologii pentru Energia Nucleara - Sucursala Instititul de Cercetari Nucleare Pitesti, Ansaldo Nucleare si ENEA. "Ansaldo a lucrat pentru U1 si U2 si sunt convins ca vor avea o contributie importanta si pentru U3 si U4. ENEA are un rol important in progresul celeia de-a patra generatii nucleare. Tehnologiile aduc progres. Romania isi pastreaza optiunea pentru energia nucleara", a adaugat Nita, conform Mediafax.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Reteaua Dr.Leahu deschide prima clinica in judetul Cluj