[UPDATE] La ora 18:00 erau inscrise peste 1.000 de firme aplicante la schema minimis.

Aproximativ 2 din 30 de firme au punctaj maxim, de 100.

""Pana in prezent nu au fost incidente, in cele cateva ore de cand s-a dat drumul. Deci teoretic in 8 ore s-ar epuiza deja bugetul. Evident, nu are importanta momentul in care te inscrii, ci punctajul, deci pana vinerea urmatoare la ora 20:00 ar ajunge aproape 10.000 de firme inscrise", spune Silviu Draganescu, consultant si manager la CilvConsulting.

Esecul schemei minimis din toamna anului trecut se pare ca a avut (cateva) efecte in organizarea acesteia. Comparativ cu programul de anul trecut, noul minimis vine cu cateva schimbari importante – de la modificarea structurii de finantare la modalitatea de inscriere.

Citeste si:

Fiecare solicitant poate sa se inregistreze cu user si parola, in aplicatia disponibila pe site-ul AIPPIMM, iar dupa inregistrare, solicitantul va completa si transmite on-line formularul de inscriere incepand de astazi de la ora 10:00, timp de zece zile de la demararea inscrierii, adica pana pe 24 ianuarie la ora 20:00 a ultimei zile de inscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului pana la epuizarea bugetului, se precizeaza in reglementarile aflate in vigoare.

Odata cu transmiterea formularului de inregistrare participantilor le va fi acordat un punctaj automat in functie de anumiti indicatori (punctajul minim pentru calificare este de 60 de puncte din 100 posibile).

Dupa expirarea termenului de inscriere si in conformitate cu punctajul obtinut on-line, pe site-ul AIPPIMM se va publica in termen de o zi lucratoare lista cu solicitantii acceptati pentru verificarile administrative de eligibilitate.

In sesiunea de anul trecut, peste 20.000 de persoane au dorit sa se inscrie in schema minimis. Citeste opinii ale analistilor despre sesiunea din acest an.