Aproape 2.300 de firme s-au inscris pe site-ul AIPPIMM pana la ora 15:00, pe data de 20.01.2014, la cinci zile de la inceperea sesiunii. Aplicatia disponibila pe site-ul AIPPIMM functioneaza in acest moment si va putea fi accesata de catre firme pana pe 24 ianuarie, la ora 20:00.

In prima zi se inscrisesera peste 1.200 de firme, rata inscrierilor incetinind simtitor de la data de 15 ianuarie 2014.

Aproximativ 2 din 30 de firme au punctaj maxim, de 100. Firmele respective, majoritatea necunoscute, au domenii de activitate foarte diferite – agricole, comert, productie metalifere, retail.

Esecul schemei minimis din toamna anului trecut se pare ca a avut (cateva) efecte in organizarea acesteia. Comparativ cu programul de anul trecut, noul minimis vine cu cateva schimbari importante – de la modificarea structurii de finantare la modalitatea de inscriere.
Fiecare solicitant poate sa se inregistreze cu user si parola, in aplicatia disponibila pe site-ul AIPPIMM, iar dupa inregistrare, solicitantul va completa si transmite on-line formularul de inscriere incepand de astazi de la ora 10:00, timp de zece zile de la demararea inscrierii, adica pana pe 24 ianuarie la ora 20:00 a ultimei zile de inscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului pana la epuizarea bugetului, se precizeaza in reglementarile aflate in vigoare.

Odata cu transmiterea formularului de inregistrare participantilor le va fi acordat un punctaj automat in functie de anumiti indicatori (punctajul minim pentru calificare este de 60 de puncte din 100 posibile).

Dupa expirarea termenului de inscriere si in conformitate cu punctajul obtinut on-line, pe site-ul AIPPIMM se va publica in termen de o zi lucratoare lista cu solicitantii acceptati pentru verificarile administrative de eligibilitate.

In sesiunea de anul trecut, peste 20.000 de persoane au dorit sa se inscrie in schema minimis. Citeste opinii ale analistilor despre sesiunea din acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri