Contractele pe termen lung de pe piata vanzarii de energie, incheiate pe 5, 10 sau 15 ani, trebuie rediscutate, "asa cum procedeaza si alte state europene", a declarat, luni, la Cluj-Napoca, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, informeaza Mediafax.

Intrebat, luni, intr-o conferinta de presa, la Cluj-Napoca, daca mai exista intermediari, asa-zisii "baieti destepti", pe piata vanzarii de energie, Constantin Nita a spus ca aceasta piata este formata din tot felul de intermediari, dar nu va putea impune eliminarea lor si ca trebuie respectate regulile din piata.

"Piata este formata din tot felul de intermediari, nu vom putea impune eliminarea lor, insa regulile din piata trebuie respectate. De la 1 ianuarie piata este libera la consumarii industriali. Incepand cu 1 ianuarie nimeni nu mai poate sa controleze piata, e libera la bursa, fiecare cumpara si vinde cum poate mai bine. Dar trebuie reglementata situatia contractelor pe termen lung, pentru ca niciun investitor in energie nu va veni sa puna miliarde de euro si eu sa ii spun: «te duci din trei in trei luni si vinzi energia pe bursa». Nu se poate, trebuie sa rediscutam chestiunea contractelor pe 5, 10 sau 15 ani, asa cum fac si alte state, cum este Marea Britanie, care discuta asemenea tipuri de contracte", a spus Nita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri