Productia agricola, la adapost: Zapada a venit la timpul potrivit

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca zapada "a venit la timpul potrivit", aratand ca pentru productia agricola existau doua pericole: lipsa de umiditate in sol si inghetul, scrie Mediafax.

Constantin a fost intrebat daca se gandeste la un sprijin financiar pentru producatorii agricoli in urma intemperiilor.

"In aceasta perioada cred ca producatorii agricoli au avut beneficii, pentru ca m-am uitat si de cateva zile urmaresc hartile, stratul de zapada. La nivel national existau doua pericole, pe de o parte lipsa de umiditate, care incepe sa se resimta pentru ca intr-adevar am avut rezerve de umiditate in sol din lunile septembrie, octombrie, dar incepea sa dispara. A venit aceasta zapada la timpul potrivit pentru acest motiv. Al doilea pericol pe care il aveam era legat de posibil inghet, care iata se preconizeaza a veni in perioada urmatoare. Daca nu aveam zapada, plantele erau expuse si riscam productia", a precizat Daniel Cosntantin.

El a aratat ca, in mare parte, avantajele pentru producatorii agricoli sunt evidente in aceasta perioada.

"Sigur ca am avut probleme pe zona de pomicultura, anumite probleme, am avut pe zona de sere, acolo unde ne amintim bine ca si acum doi ani de zile au existat astfel de calamitati, sa spun asa, au fost distruse solarele, atunci am intervenit cu un ajutor de minimis daca va amintiti in anul 2012. Acum am venit cu instrumente moderne, pentru ca statul nu poate sa despagubeasca la infinit, ci trebuie sa venim cu instrumente moderne de coparticipare a producatorilor agricoli la ceea ce inseamna Fondul Mutual. Fiind membri ai Fondului Mututal vor fi despagubiti an de an prin contributie proprie, prin fonduri europene si prin contributia la bugetul de stat pentru eventualele pierderi de venit cauzate de diverse calamitati", a precizat Daniel Constantin.

Citeste si:
Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu au fost primiti in PNL
Fostii lideri ai Pro Romania,...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri