Preturile productiei industriale din Romania au crescut in decembrie cu 0,1% fata de luna anterioara, iar comparativ cu decembrie 2012 sunt mai mici cu 0,1%, potrivit datelor anuntate marti de Institutul National de Statistica (INS).

"Preturile productiei industriale pe piata interna s-au situat la acelasi nivel inregistrat in luna anterioara, iar preturile productiei industriale pe piata externa au crescut cu 0,2%. Fata de luna decembrie 2012, preturile productiei industriale au fost mai mici cu 0,1%, cu 1,1 puncte procentuale sub cresterea inregistrata pe piata interna si cu 2,2 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa", arata INS, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Comparativ cu noiembrie, preturile productiei industriale au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (0,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (0,3%) si cea a bunurilor de uz curent (0,2%). Scaderi de preturi s-au constatat in industria bunurilor intermediare (0,1%).

In decembrie 2013, comparativ cu aceeasi luna din anul precedent, preturile productiei industriale au crescut la produsele energetice, cu 3,2%, la bunurile de uz curent, cu 1,4%, si la bunurile de folosinta indelungata, cu 1%. Preturile din industria bunurilor intermediare au scazut cu 3,1%, iar cele din industria bunurilor de capital cu 1,3%.

Citeste si:
Preturile productiei industriale s-au redus in noimbrie cu 2,6% anual
Preturile productiei...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Preturile productiei industriale au scazut in februarie