Chinezii negociaza cumpararea mai multor ferme de vaci din Romania

Investitorii chinezi sunt aproape de a prelua mai multe ferme in Romania, in special de vaci pentru lapte, dar si ferme vegetale, a declarat agentiei ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, scrie Mediafax.

"Vom avea vizita ministrului chinez al Agriculturii la sfarsitul lunii martie - inceputul lunii aprilie. De la vizita primului ministru chinez, foarte multi investitori din China au batut drumurile tarii si sunt tranzactii pe cale de a se incheia in perioada aceasta. Este vorba de achizitie de ferme de vaci pentru lapte, achizitie de unitati de procesare a laptelui si ferme vegetale", a spus Constantin.

El a adaugat ca sunt investitori mari, unul dintre acestia detinand o ferma de 200.000 de vaci.

"Ca sa intelegeti cam ce fel de investitori sunt interesati de agricultura din Romania. In Romania, o ferma foarte mare are cateva mii de capete. Ceea ce am punctat in discutiile cu ei a fost nu ca dorim doar sa vindem fermele, ci sa le si dezvoltam", a precizat ministrul.

Constantin crede ca primul transport de vaci catre China va pleca la sfarsitul lunii aprilie.

Citeste si:
Ludovic Orban: Nu putem da despăgubiri fermierilor după cum vrem noi
Ludovic Orban: Nu putem da...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

"Interesul nostru nu este sa ducem acolo efective matca, ci sa ducem produse, fie ca vorbim de lapte, lapte praf etc.", a aratat el.

Citeste si Chinezii ne vor oile, vacile si porcii. Vor oferi pretul corect?

Sursa foto: Ferma de vaci, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri