Consiliul Concurentei vrea sa dezvolte o baza de date interactiva unica a masurilor de ajutor de stat si de minimis din Romania printr-un proiect in valoare de 8,1 milioane de lei, finantat partial din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Proiectul se va derula pe o perioada de 22 de luni de la 1 aprilie, potrivit unui anunt al Consiliului Concurentei.

"Valoarea totala a proiectului este de 8,14 milioane lei (peste 1,8 milioane de euro) valoarea eligibila fiind 7,9 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila (FEDR) este de 5,9 milioane lei. Obiectivul general consta in asigurarea aplicarii mai eficiente, in Romania, a legislatiei Uniunii Europene in domeniul gestionarii si controlului ajutoarelor de stat acordate din fondurile nationale si instrumentele structurale", mentioneaza sursa citata.

In acelasi timp, obiectivul specific al proiectului il reprezinta crearea unui mecanism care sa asigure o mai buna monitorizare si control al ajutoarelor de stat acordate din fondurile nationale si instrumentele structurale. Proiectul prevede proiectarea, dezvoltarea si exploatarea unei baze de date interactive unice a masurilor de ajutor de stat si de minimis, prin asigurarea resurselor de derulare, management si control ale proiectului, realizarea sistemului informatic integrat de evidenta a acestor tipuri de facilitati, scrie Mediafax.

Sistemul informatic si baza de date vor facilita verificarea ex-ante a eligibilitatii potentialilor beneficiari de ajutor de stat/de minimis, indiferent de sursa de finantare a alocarilor de catre autoritatile care acorda ajutoare de stat, identificarea si remedierea rapida a eventualelor incalcari ale legislatiei nationale si comunitare in domeniul ajutorului de stat, precum si generarea de rapoarte referitoare la masurile de ajutor de stat/de minimis implementate, finantarile contractate, corectiile ulterioare.

Citeste si:
Studiu: Un tren de marfă ajunge de la Constanța la Curtici în 7-12...
Studiu: Un tren de marfă...

Consiliul Concurentei va fi administratorul bazei de date, iar utilizatorii acesteia vor fi autoritatile de management ale fondurilor structurale sau organismele intermediare, autoritatile administratiei centrale, autoritatile administratiei locale si alti furnizori de ajutor de stat, autoritatile implicate in monitorizarea si controlul ajutoarelor de stat si a fondurilor structurale.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri