Printre cei care au lucrat la elaborarea programului economic al PNL au fost Eugen Nicolaescu, Lucian Isar, Cosmin Marinescu.

Cosmin Marinescu (foto) este conferentiar universitar doctor la Catedra de Economie si Politici Economice din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si coordonator al Centrului pentru Economie si Libertate - ECOL. El a fost consilier al fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu.

Lucian Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri din cadrul Ministerului Economiei din Guvernul Victor Ponta. El este lector in finante, economie monetara si managementul riscului la Academia de Studii Economice Bucuresti. Doctorand in economie, Lucian Isar a absolvit Facultatea de Finante din cadrul ASE Bucuresti, Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti, cat si un master in Stiinte si Matematici Financiare la Universitatea din Oxford. Lucian Isar a ocupat functii de conducere in cadrul Citibank (1998-2006) si Bancpost (2006-2011).

Programul economic al PNL, adoptat in Delegatia Permanenta, propune plafonarea TVA si a altor impozite si taxe la 16%, renuntarea la ideea unui nou acord cu FMI, mizand pe un ritm de crestere economica anuala de 5% in urmatorii 10 ani.