Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in primele patru luni atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7,9%, respectiv 7,2%, a anuntat INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, s-a majorat in primele patru luni datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (11,1%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (7,3%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (3,2%), potrivit Mediafax.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost stimulat de cresterea vanzarilor de produse nealimentare (10,6%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (6,6%) si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (3,7%).

In aprilie 2014, afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) au crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,5% si au scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,2% . Astfel, s-au majorat vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (5,2%) si vanzarile de produse nealimentare (0,8%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 6,5%.

Diminuarea afacerilor din retail

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta , afacerile din comertul cu amanuntul s-au diminuat cu 3,2%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-16,2%) si la vanzarile de produse nealimentare (-2,6%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,9%.

Citeste si:
INS: Afacerile din comert au crescut cu 7,1% in primele noua luni
INS: Afacerile din comert au...

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta, cu 4,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,1%.Rezultatele pozitive s-au datorat cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (10,6%) si la vanzarile de produse nealimentare (5,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 6,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,1% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (9,2%) si vanzarilor de produse nealimentare (6,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 5,1%.comertul

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri