Economia SUA, crestere galopanta: cel mai rapid avans dupa 2009 in T2, de 4,6%

Economia SUA a inregistrat o crestere de 4,6% in al doilea trimestru al anului, cel mai rapis avans de la incheierea recesiunii, la jumatatea anului 2009, depasind avansul de 4,2% estimat initial de autoritati, conform datelor publicate vineri de Departamentul pentru Comert, preluate de MarketWatch.

Cresterea economica a fost sustinuta de avansul exporturilor si investitiile companiilor. Americanii au cheltuit totodata mai mult pentru ingrijirea sanatatii, dar efectul acestor cheltuieli a fost anulat de cheltuielile mai mici pentru alte servicii.

Analistii anticipau pentru trimestrul al doilea o crestere revizuita a PIB de 4,7%, arata Mediafax. Cresterea cheltuielilor de consum, principalul motor al economiei americane, a ramas nemodificata, la 2,5%.

Investitiile companiilor, motorul cresterii

Cea mai mare crestere a fost consemnata in cazul investitiilor companiilor, un semnal bun pentru economie, in lunile urmatoare. Cresterea cheltuielilor pentru unitati de productie si cladiri de birouri a fost imbunatatita de la 12,6% la 9,4%, iar cea referitoare la investitiile in echipamente de la 10,7% la 11,2%.

In cazul exporturilor, cresterea a fost modificata de la 10,1% la 11,1%, marcand cea mai buna crestere din ultimii trei ani.

Citeste si:
Pandemia de COVID-19 va costa SUA 16 mii de miliarde de dolari
Pandemia de COVID-19 va costa...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri